Home

SNELBINDERBRUG: Hotspot Nijmegen boulevard met kunst- en Waalbeleving

Snelbinder BLVD: dé voetgangersverbinding kades NIJMEGEN

Nijmegen in de top 10 leukste steden? Hotspot Nijmegen de kunstzinnige Snelbinderbrug? Deze verbindt de Waalkade en Waalfront van Nijmegen met het nieuwe stadseiland in de Nevengeul en vice versa. Nijmegen noemt zichzelf: cultuurstad, festivalstad, dé loopstad en duurzame stad (Green Capital?). Met de nieuwe inrichting van de brug verbindt deze ook kunst / cultuur- duurzaamheid – recreatie. Het is dan dé overloop van kade naar oever en terug en tevens een plek om te genieten van kunst en rivier de Waal.
De Snelbinderbrug is dé voetgangersverbinding en wordt een boulevard (BLVD) met kunst- en Waalbeleving boven het water. Dit is mijn droom waaraan ik hard werk om deze waar te maken.

Kunstzinnige hotspot Nijmegen: plan SnelbinderBoulevard

Hoe het begon: “Je fietst over de Snelbinderbrug en denkt: even stoppen, want… wat een prachtig uitzicht op de skyline van Nijmegen, de oude Waalbrug, de rivier de Waal en zijn boten en straks op het stadseiland in de Nevengeul. Een totale 3D Waalbeleving. Hier wil je wel wat langer van genieten.” Maar ja, het enige bankje op brug is bezet. Hier ontspruit mijn plan om in ieder geval meer bankjes op de Snelbinderbrug te krijgen. Deze droom is inmiddels groter gegroeid: ik zie de Snelbinderbrug als een kunstzinnige boulevard, de SnelbinderBLVD, met:

  • Snelbinderbrug Waal view plus ship Nijmegen_ foto MariannA Bakker_kunstzinnige zitobjecten om van water en boten te genieten.
  • kunst op glazen panelen bij het spoor, een openbare galerie.
  • panelen met dichtkunst aan de brugleuning.
  • duurzame lichtkunst op de brug én
  • regelmatig kleinschalige events.

Zo ontstaat de toeristische hotspot Nijmegen en dé verbinding tussen de stadsdelen Waalkade en Waalfront met het stadseiland in de Nevengeul. Burgers uit Nijmegen en omstreken, buitenlui uit binnen- en buitenland..: kom genieten van de Snelbinderbrug en Nijmegen, van een Waalhalla met kunst- en Waalbeleving aan en over het water.

Een idee en project van MariannA Bakker.

Help je mee deze droom waar te maken?

Zoekwoorden: BLVD,  Boulevard, Cultuur, Cultuurstad, droom waarmaken, Duurzame stad, Events, Festivalstad, Genieten,
Green capital, Hotspot, Kunst, lichtkunst, Loopstad Nevengeul, Nijmegen, Oever, Recreatie, Rivier, Snelbinder Snelbinderbrug,
Stadseiland, Toeristische attractie, Top 10, Verbinding, Voetgangersverbinding, Waal, Waalbeleving, Waalfront, Waalkade

//

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s