SnelbinderBoulevard

2017: Nieuwe kansen Snelbinder Boulevard

Architect ziet banken op brug wel zitten

bank snelbinderbrug - boulevard to be- luc4me2017… Nieuwe kansen op realisatie Snelbinder Boulevard te beginnen met kunstzinnige banken? De architect Paul van der Ree* van de Snelbinder ziet banken op de brug wel zitten. “De brug is vormgegeven als een uitzichtbalkon met een geweldig panorama op beide stadsdelen en het water.” Toen de brug in 2004 is gebouwd, was de Snelbinder als functioneel-recreatieve brug een unicum. De recreatieve functie bleef echter onderontwikkeld. Maar… er liggen nieuwe kansen om de Snelbinder als boulevard en rustpunt te realiseren.

Snelbinderbrug: groei oversteek

velocity - fietscongres- Snelbinderbrug Nijmegen

Velocity Nijmegen

Functioneel blijkt de Snelbinderbrug een topper. De huizengroei in Noord-Nijmegen maakt de Snelbinder de belangrijkste fietsverbinding naar en vanuit centrum Nijmegen. Verder is met het project Ruimte voor de Waal een groot en prachtig recreatiegebied ontstaan, waar bewoners uit Nijmegen en omgeving én buitenlui van kunnen genieten. Nijmegen als Summercapital maakt naam. Een en ander betekent: Meer passanten…, meer fietsers en voetgangers die de oversteek over de Snelbinderbrug maken, zijn te verwachten.

Rustpunt op de brug: recreatie

De brug zelf kan ook een rustpunt, een plek om stil te staan en te ontspannen, worden. Even pauzeren en recreëren op de brug: genieten van het uitzicht, de Waal en de bijzondere kijk op de boten van bovenaf… Dit zouden meer mensen kunnen doen zeker met meer banken op de brug. Zijn die banken ook opvallend, dan maken deze de loop naar de overkant visueel aantrekkelijk. Dan wordt het een relaxte en verrassende wandeling naar de overkant. Kunstzinnige, opvallende banken kunnen de aanzet zijn tot invulling van de recreatieve en kunstzinnige functie van de Snelbinder. De brug kan een hotspot voor Nijmegen worden.

Help banken op de brug?

Facebook Snelbinder Boulevard NijmegenZie jij mooie banken op de Snelbinder wel zitten? Like de Facebookpagina en meld je aan voor de nieuwsbrief en/of laat weten hoe jij wilt helpen om meer mensen te laten genieten op en van de Snelbinderbrug.

Lees over het oorspronkelijke idee voor de Snelbinder Boulevard.

* Ingenieursbureau Movares is de ontwerper van de brug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s