Kunst

Groen licht voor lichtkunst op Snelbinder spoorbrug?

roze vers van de pers-lichtkunst Snelbinder brug getest-projectweek EngineeringIneens was het er: de Snelbinder spoorbrug anders verlicht en wel roze! De roze verlichte brug was een ware blikvanger in Nijmegen. De structuur van de brug kwam beter tot zijn recht in het anders gekleurde licht. Vanaf de Waalkade en vanaf de Waranda op het stadseiland is de Snelbinder de brug die het meest in het zicht ligt. Graag zou ik deze attractiever maken door het aanlichten in andere kleuren eventueel subtiel veranderend. Een kleur zou ook een evenement kunnen bekrachtigen. Dit is ook waarom de brug roze kleurde op 28 januari jongsleden. Meerdere gebouwen in Nijmegen waren roze aangelicht in het kader van de 100 dagen voor de start van de Giro in Gelderland. Kennelijk is er bij meerdere organisaties een lichtje opgegaan dat het opvallend aanlichten van de Snelbinderbrug de moeite waard is. Wat mij betreft zouden we dit vaker moeten doen.

Studenten HAN Engineering aan de slag met lichtkunst Snelbinder spoorbrug

Lichtkunst Snelbinderbrug- Projectweek Engineering HAN 2016-MariannA BakkerEind januari mocht ik als initiatiefnemer voor een kunstzinnige Snelbinder Boulevard een week lang zeven studenten begeleiden van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) tijdens de projectweek Engineering. Gemeente Nijmegen, Petra Hulst (architectural lightning designer bij Philips) en CLS Led Wijchen hebben mij geholpen met studiemateriaal. Inspirerend is het om met jonge mensen samen te werken en te zien hoe enthousiast zij zijn over lichtkunst op de Snelbinder spoorbrug.

Oranje of groen licht voor lichtkunst Snelbinder spoorbrug?

Snelbinder spoorbrug -roze verlicht-giro-fietsers-sportservice NijmegenMet de resultaten van de Projectweek Engineering ga ik nog verder aan de slag. De test met de roze verlichting paste perfect in de projectweek. Prorail, NS, scheepvaart, verkeer, fietsers hebben geen hinder ondervonden van het gekleurde licht. Dus wat mij betreft staat het licht voor lichtkunst op oranje. Graag maak ik hier groen licht van, maar dan moeten nog wel partijen als gemeente overstag en moet er nog wat geld over de brug komen. Dit hoeven geen bakken met geld te zijn. Bovendien kan lichtkunst evenementen ondersteunen en onderdeel van citymarketing zijn. Stad en Waal beleven. Zou het verder niet mooi zijn wanneer we ook naar Waalkade en de stadseiland Waranda gaan om te genieten van verrassend of subtiel veranderend licht op de Snelbinder spoorbrug? Nog even eraan trekken om te kijken of we toch geen groen licht voor lichtkunst op Snelbinder Spoorbrug kunnen krijgen.
Meetrekken? Laat het mij weten

Lichtkunst is een onderdeel van de Snelbinderbrug als kunstzinnige boulevard, maar kan ook separaat worden gerealiseerd. link

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s