SnelbinderBoulevard

Nieuw jaar, nieuwe kansen Snelbinder Boulevard?

nieuw jaar nieuwe kansen snelbinder boulevard-spoorbrug Nijmegen- MariannA BakkerOvertuigd van de meerwaarde voor Nijmegen om een Snelbinder Boulevard met kunst te maken van de Snelbinder spoorbrug, zal ik mij ook in 2016 inzetten voor realisatie hiervan. Trots ben ik op de resultaten bereikt in 2015 met het idee.

De Snelbinderbrug als boulevard maakt het aantrekkelijk om ook te voet van Waalkade naar stadseiland en vice versa te gaan, dé voetgangersverbinding. Van het ‘balkon’ op Nijmegen kunnen meer mensen genieten, wanneer er meer bankjes staan. De Snelbinderbrug biedt het mooiste uitzicht op skyline van Nijmegen zeker met avondzon. Bankjes laten meer mensen genieten van het uitzicht op de stad en de boten op de Waal. Een bijzondere blik van bovenaf. Je doet makkelijker een rondje Nijmegen van de ene mooie kade naar de andere oever.

Snelbinder Boulevard, het idee

Kunstbankjes, meer dichtkunst en kunst op de glazen panelen tussen het spoor en fietspad vormen het basisidee voor de Snelbinder Boulevard. Nijmegen Got Talent. Het kunsttalent benutten in Nijmegen en omstreken om daaraan vorm te geven, is een aanpak die niet past in de standaard procedures en regelgeving. Het idee raakt meerdere beleidsportefeuilles. Om een burgerinitiatief van die omvang en met een afwijkende aanpak te realiseren, heeft dus veel voeten in de aarde.

Trots op resultaten Snelbinder Boulevard 2015

Trots ben ik op de bereikte resultaten met het Snelbinder Boulevard initiatief, waaronder:

  • Twee behandelingen van het voorstel voor een Snelbinder Boulevard in de gemeenteraad Nijmegen
  • tv- en radiopubliciteit op N1
  • een presentatie op de bijeenkomst Keten Beeldende Kunst
  • publiciteit in o.a. het bewonersmagazineMariken en divers online.

Geldstroom

De benodigde geldstroom voor realisatie komt nog niet echt op gang. Een aanvraag voor een startsubsidie is samen met Coen Cultuur gedaan en zit al twee maanden in de pijplijn bij gemeente Nijmegen. Vanzelfsprekend zou het een kroon op het werk zijn wanneer in het Kroonjaar van Nijmegen realisatie toch lukt. Het is pas over wanneer je opgeeft. Dus voor de Snelbinder Boulevard geldt: een nieuw jaar en nieuwe kansen.

Meedenken? Deel gemakkelijk ideeën op de Facebook pagina Snelbinder Boulevard. Of mail MariannA Bakker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s