SnelbinderBoulevard

Brengt gemeenteraad burgerinitiatief Snelbinderbrug als kunst boulevard stapje verder?

bankje met paartje view stadseiland en Waalbrug -foto MariannA BakkerHeeft Nijmegen straks een boulevard BOVEN de Waal en is de stad een kunst-hotspot rijker? 9 september 2015 is de tweede ronde voor het burgerinitiatief m.b.t. de Snelbinderbrug als boulevard en kunst-hotspot. In een zogenoemde kamerronde van een half uur gaan de politieke partijen in de gemeenteraad sparren over dat onderwerp en in gesprek met wethouder Bert Velthuis (Kunst en Cultuur). Op de Politieke Avond van 8 juli is het onderwerp voor het eerst besproken in de gemeenteraad. Op voorstel van PvdA voorzitter Marc van Nijnatten is het idee nu in de tweede ronde beland.

Spreekt het idee je aan? Je kunt vragen stellen of het idee steunen op Facebook-pagina Snelbinder Boulevard , via het contactformulier of door er bij te zijn 9 september op het stadhuis Nijmegen. De Politieke avond is vrij toegankelijk en start om 18. 00 uur. Fractiewoordvoerders bespreken het Snelbinderboulevard voorstel, dat maar liefst 5 beleidsterreinen raakt, om 20.00. in de Gebroeders van Limburgzaal. Omroep N1 heeft mooi TV-interview gemaakt n.a.v. 1e presentatie bij raad op 8 juli 2015.

Idee Snelbinder boulevard groter gegroeid

Het idee van MariannA Bakker om meer van de Waal te genieten (boven het water) en van het uitzicht op de skyline van Nijmegen vanaf de Snelbinder Spoorbrug is als ballonnetje gelanceerd op deze site Nijmegen Direct eind maart 2015. Na vooronderzoek is het uitgegroeid tot burgerinitiatief met een visiedocument en voorstel aan gemeente Nijmegen om van de Snelbinder spoorbrug een boulevard en kunst-hotspot te maken:

  1. Meer bankjes op de brug en liefst kunstzinnige bankjes die de brug leuker maken.
  2. Kunst op de glazen panelen o.a. tussen trein en fietspad en community Art
  3. Dichtkunst aan de reling die aanzet tot mijmeren.
  4. Kleinschalige (bakfiets-of tuktuk)-catering voor een hapje of een drankje.
  5. Duurzame lichtkunst om van Nijmegen een waar water-, lucht en landmark te maken.
  6. Kleine, regelmatig terugkerende events o.a. een Waalverhaalverteller, botenspotter en apps.

Zo wordt de Snelbinder spoorbrug een (kunst)boulevard en trekker voor burgers, buitenlui en toeristen. Recreatie en City-promotie en -marketing dus oftewel. Nijmegen op de kaart ook met 3 bruggen.

Snelbinderbrug dé voetgangersverbinding

De Snelbinder spoorbrug is verder dé voetgangersverbinding naar het stadseiland Veur-Lent en vica versa. Duurzame mobiliteit dus. Het hart van Nijmegen heeft straks twee kamers met het nieuwe stadseiland erbij met als centrale ader de Snelbinder spoorbrug. Brengt de gemeenteraad Nijmegen burgerinitiatief Snelbinderbrug als kunst boulevard een stapje verder?

Vergaderstukken over Snelbinder boulevard te downloaden. Ben jij er 9 sept. bij? Zo niet,  maar vind je het een goed idee of heb je nog wat aandacht- of verbeterpunten? Laat het weten via Facebook, mail of twitter @MariannAtekst. Ik ben benieuwd of we mijn droom voor Nijmegen dichter bij waarmaken kunnen brengen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s